Український біатлоніст Дмитро Підручний готовий поборотися за президентську посаду ФБУ, заради цього він навіть готовий повністю попрощатися зі спортивною діяльністю, якщо все складеться для нього вдало на виборах. Про це він повідомив у одному з останніх своїх інтерв’ю.

Підручний зазначив, що йому пропонували стати учасником цьогорічних виборів. Буквально днями він вирішив відповісти згодою на те, щоб його кандидатуру було висунуто на цю посаду.

Своїми силами він не зможе цього досягти, тому його кандидатуру для подальшого розгляду та узгодження представлятимуть члени Федерації.

На цю тему він уже говорив із деякими спортсменами, більшість із яких підтримують його у цьому рішенні. Біатлоністи у цих виборах не голосують, але для Підручного було важливо почути їхню думку щодо змін у біатлоні.

Дмитро Підручний підкреслив, що він вирішив спробувати поборотися за президентську посаду ФБУ лише кілька днів тому. І для нього справа не в тому, чи зможе він виграти та отримати посаду. Федерація не є чиєюсь власністю. Оскільки ФБУ це громадська організація, то якщо в якійсь обласній федерації виникне бажання висунути свого кандидата, вона має повне право зробити це.

Як ми повідомляли раніше, Володимир Бринзак складе повноваження президента Федерації біатлону України після закінчення війни в Україні. Він є незмінним президентом ФБУ вже упродовж 24 років.