Голова комітету держдуми рф з фізичної культури та спорту Дмитро Свищев відреагував на рішення виконкому IBU рекомендувати конгресу залишити в силі призупинення членства російської та білоруської федерацій у Міжнародному союзі біатлоністів до виконання певних умов.

«IBU має розвивати спорт, зокрема, біатлон у всьому світі. Але, судячи з того, що відбувається, саме ця організація і штовхає спортсменів у політику. Хоча, як ми знаємо, спорт має бути поза політичною сферою. Про це йдеться і в Олімпійській хартії. Виходить IBU побічно намагається йти проти і закликає російських і білоруських спортсменів зайняти якусь позицію в політичному питанні, вимагаючи публічних висловлювань яі від них самих, так і від національних федерацій.

IBU явно займається не своєю справою. Спортсменам і функціонерам час виробити жорстку позицію і звертатися до суду», – обурюється Свищев.

Залишився незадоволеним рекомендацією Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) продовжити усунення спортсменів із росії та білорусі від міжнародних турнірів і дворазовий олімпійський чемпіон з біатлону Дмитро Васильєв.

«Вони, в принципі, не можуть мати свого погляду, а тим більше – його висловлювати. Там немає жодної свободи слова. Навіть ті люди в міжнародній федерації, хто дійсно думає по-іншому, не можуть відкрито висловитися. Тому розраховувати на щось позитивне не доводиться. Але така ситуація зараз», – скаржиться Васильєв.

Нагадаємо, що росія та білорусь були усунені IBU від змагань під егідою організації у березні 2022 року через військову агресію рф в Україні. Росіяни та білоруси не змогли взяти участі у заключних етапах Кубка світу та Кубка IBU сезону-2021/2022.

Як ми повідомляли раніше, 16 серпня IBU опублікував реліз, у якому запропонував продовжити усунення росіян та білорусів. Ця пропозиція може бути остаточно затверджена на конгресі ISU, що проходитиме в австрійському Зальцбурзі з 15 по 18 вересня поточного року.