Відомий німецький тренер Вольфганг Піхлер, який раніше очолював жіночу збірну росії з біатлону, розповів, як ставиться до рішення IBU продовжити усунення російських спортсменів від міжнародних змагань. За словами фахівця, зараз не час допускати біатлоністів з росії на світову арену.

«Це чітке та ясне рішення. Поки триває війна, спортсмени із цих країн (росії та білорусі – прим. ред.) не можуть змагатися. Мені здається, це нормально, і я здивований, що росіяни думають інакше.

Якщо в якийсь момент це припиниться, можна буде розпочати розмови про повернення. Але поки йде війна, говорити нема про що. Я знаю, що росіяни наївно заявляють про готовність змагатися і в розпал війни, але вони не мають на це жодних шансів», — заявив Піхлер.

Як ми повідомляли раніше, 16 серпня Міжнародний союз біатлоністів (IBU) опублікував реліз, у якому запропонував продовжити усунення росіян та білорусів. Цю пропозицію мають остаточно затвердити на конгресі ISU, що проходитиме в австрійському Зальцбурзі з 15 по 18 вересня цього року.