Російська біатлоністка Вікторія Слівко заявила, що не хоче тренуватись у складі збірної росії. За словами спортсменки, на самопідготовці їй комфортніше і вона поки що не хотіла б повертатися до роботи в групі. У серпні виконком IBU рекомендував продовжити усунення росіян від міжнародних стартів, і рішення Слівко цілком може бути зумовлене цією обставиною.

Як повідомила Вікторія Слівко, вона тренується самостійно, бо їй так комфортніше. Біатлоністка додала, що зараз їй «не хотілося б повертатися в основний склад і знову працювати в групі».

«Я точно знаю, що є люди, які вважають, що я пішла на самопідготовку, щоби довести щось комусь. Вони ж вважають мене примхливою. Та нема в мене такого! Нікому я нічого доводити не збираюсь. Я тренуюся зараз у комфортних умовах, мені дуже круто», – сказала Слівко.

Минулого сезону Слівко лише раз потрапила на подіум на етапах Кубка IBU, другого за значимістю міжнародного турніру після Кубка світу.

Як ми повідомляли раніше, 16 серпня Міжнародний союз біатлоністів (IBU) опублікував реліз, у якому запропонував продовжити усунення росіян та білорусів. Цю пропозицію мають остаточно затвердити на конгресі ISU, що проходитиме в австрійському Зальцбурзі з 15 по 18 вересня цього року.