Засоби контрбатарейної боротьби не працюють проти американських РСЗВ Himars.

Відеокадри українських військових, які демонструють завдання ударів американськими РСЗВ Himars, дозволили встановити, що ракетні пуски поблизу лінії бойового зіткнення можуть здійснюватися з деякими особливостями, що дозволяють перешкоджати роботі засобів контрбатарейної боротьби рашистів. Це можна побачити по траєкторії польоту ракети, яка фактично зміщує встановлювані контрбатарейними засобами боротьби координати на сотні метрів, не дозволяючи завдавати точних ударів.

Фахівці звертають увагу на відеокадри, опубліковані українськими військовими, на яких можна побачити, що після пуску ракета практично відразу змінює траєкторію свого польоту. Це сильно відрізняє американські системи від звичайних РСЗВ, де снаряди летять балістичною траєкторією. З великою ймовірністю, саме цей факт і перешкоджає встановленню точного розташування координат пускових установок.

Варто відзначити, що змінювальна траєкторія політу ракет РСЗВ Himars фіксується далеко не завжди. За рядом припущень, це відбувається тільки в тих випадках, коли системи розташовані в зоні ураження засобів артилерії і РСЗВ, що дозволяють завдати оперативного удару у відповідь.