У той час, як за «порєбріком» набирає обертів оголошена путіним могилізація населення, США погодили передачу Україні сучасних танків.

За даними представника Міністерства оборони США, питання постачання в Україну сучасних танків уже пройшло стадію обговорення і в США не бачать жодних серйозних проблем у постачанні даного озброєння ЗСУ. Ключовим питанням є обслуговування цієї бойової броньованої техніки, у зв’язку з чим українським військовим буде надано можливість продемонструвати здатність самостійно здійснювати технічне обслуговування та ремонт американських танків.

«Представник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки сказав, що питання передачі танків Україні вже «на столі», але Україна повинна буде продемонструвати здатність обслуговувати більш сучасні моделі, щоб отримати їх», – повідомляє видання Foreign Policy.

Про які саме танки йдеться і скільки цих бойових машин США планують надати Україні, – наразі невідомо, проте, передача важкої американської броньованої техніки українським військовим обговорюється фактично вперше.