Ступінь тяжкості божевілля на росії продовжує зростати: тепер тамтешні «експерти» вирішили порахувати та розповісти всьому світу про те, скільки ракет знадобиться для знищення супутникової мережі Starlink.

Для того, щоб повністю ліквідувати супутникову мережу Starlink, якою користуються (поки що) українські військові, буде потрібна колосальна кількість ракетного озброєння з дальністю ураження цілей на висоті не менше 500 кілометрів. З урахуванням того, що зараз на орбіті знаходиться 3131 космічний апарат мережі Starlink, для повного знищення знадобиться щонайменше 4000 ракет (з урахуванням коефіцієнта ефективності ураження цілей). Втім, навіть у цьому випадку рашисти визнають, що мережа зможе продовжувати працювати, хоч і в дуже обмеженому режимі, оскільки частина супутників знаходиться на орбіті близько 600 кілометрів.

З очевидних причин, можливості протидіяти одразу всьому супутниковому угрупованню Starlink на сьогоднішній день немає, оскільки бойові лазерні комплекси не можуть працювати на таких дальностях, а комплекси РЕБ навряд чи зможуть створити достатні перешкоди для того, щоб порушити сигнали всього угруповання супутників.

Варто зазначити, що, за словами глави SpaceX Ілона Маска, спроби «вбити Starlink» вже робилися, але всі вони завершилися невдачею.