Біатлоністка Катерина Юрлова, переможниця та призерка етапів Кубка світу у складі збірної рф, заявила, що не розуміє, чому росіяни позбавлені можливості брати участь у міжнародних змаганнях. Росіянка обурена таким станом речей, оскільки вона «далека від політики» (ну куди ж без цього…).

Своїм обуренням Юрлова поділилася із виданням «Чемпіонат». За словами біатлоністки, від того, що відбувається їй як спортсменці дуже прикро, тому що росіян «вирвали і викинули» з турнірів без причин, і взагалі подібні питання слід вирішувати на якомусь там «вищому рівні».

«Для мене питання, чому зараз спортсменів взагалі усунули? Я розумію, що ситуація непроста, але якщо ми беремо якісь віхи історії, то під час Олімпіад навіть зупинялися воєнні конфлікти. Що відбувається зараз, я, на жаль, зрозуміти не можу, бо я далека від політики. Мені як людині це незрозуміло, а як спортсмену – прикро. Відчуття, що нас взяли, вирвали з контексту та просто викинули без пояснення причин. Мені здається, всі ці питання мають вирішуватись на найвищому рівні», – поскаржилася Катерина Юрлова.