Чотириразовий олімпійський чемпіон Пекіну-2022 Йоганнес Бо поділився очікуваннями від сезону.

— Ви сказали, що втратили велике джерело мотивації після завершення кар’єри Мартена Фуркада. Ви знайшли її в передчутті майбутньої боротьби за «Великий глобус»?

— Ніколи не буде так, як з Мартеном. Мотивація була автоматичною, коли я змагався проти нього. Зараз все інакше, суперництво не таке сильне, треба зосередитися на собі, своїй роботі. Знайти себе було моєю головною метою, порівняти свою форму та підготовку з першими роками, коли я виступав. І якщо не краще, то принаймні так само добре.

— Що буде для вас ключовим?

— Стрільба. Сьогодні багато людей борються за топ-10, тому кожен постріл повз може сильно вплинути на очки, набрані на Кубку світу. У нас більше немає можливості вилучити наші дві найгірші гонки, тому буде небезпечно часто не потрапляти до топ-10.

Цього літа я багато працював над стрільбою, над її швидкістю та точністю. Був радий, що добре стріляв у Сюсьйоені. Двічі стрельнув повз на стійці в перший день, бо нервував. Але потім адаптувався і зміг виступити краще у другий день. Розуміння того, що можу покращити поганий результат за одну ніч, є хорошою психічною підмогою і буде моєю головною силою цього сезону, — сказав Бо.

Джерело: «Трибуна»