Багаторазова олімпійська чемпіонка Марте Олсбю Ройзеланд пропустить старт нового біатлонного сезону. Про це спортсменка розповіла в інтервью телеканалу TV2.

Перший етап Кубка світу з біатлону сезону-2022/23 у фінському Контіолагті вже цього вівторка відкриє чоловіча індивідуальна гонка на 20 км.

Що каже Ройзеланд

Марте Олсбю Ройзеланд розповіла, що в цьому сезоні її основним завданням буде підготовка до Чемпіонату світу, який прийме німецький Обергоф в лютому 2023 року.

«Відновлення просто займає забагато часу. Довше, ніж я уявляла. Ми рухаємося до мети, просто повільно. Тіло не відповідає належним чином на важкі тренування. Я займаюся виключно спокійно і маю розраховувати власний час для відновлення», — пояснює спортсменка.

«У мене був план збільшувати навантаження повільно, але впевнено. Починати з малого та збільшувати навантаження. Тілу це не дуже сподобалося, тому зараз я повертаюся до розмірених тренувань».

«Перед початком сезону великою метою для мене був чемпіонат світу. Я не хвилююся щодо своєї участі в Обергофі».

«Коли зможу повернутися до стартів Кубка світу? Неможливо сказати. Я б і сама хотіла знати відповідь. Сподіваюся, що якомога швидше. Другий і третій етапи у Гогфільцені або Ле-Гран-Борнані — це досі можливо. Потрібно дозволити тілу вирішувати».