Дар’я Блашко вперше з січня 2022 року взяла участь у старті на рівні Кубка світу з біатлону: разом із Анною Кривонос та Оленою Білосюк вона виступила в індивідуальній гонці на етапі у фінському Контіолахті.

На жаль, жодній з українок не вдалося потрапити навіть у ТОП-50, але Блашко стала найкращою серед «синьо-жовтих», посівши 51-е місце. Дар’я двічі промахнулася на вогневих рубежах і поступилася переможниці гонки (Анні Еберг зі Швеції) майже шість хвилин.

Після завершення гонки Дар’я Блашко прокоментувала виданню «Суспільне Спорт» свій перший старт у сезоні-2022/23.

Про результат

«Загалом гонка розпочалась непогано, перші два кола почувалась відмінно, а ось на третьому почались проблеми. Звісно, два штрафи – багато для індивідуальної гонки, але вже як є. Трішки не вистачило концентрації на останній стійці. Я не можу сказати, що задоволена гонкою, тому що на трасі не вдавалося ні за ким потриматись, та й загалом на початку сезону хотілося б кращих результатів».

Про помилки у гонці

«Вітер був стабільним, він не завдавав жодних проблем. Тому промахи – це лише власні помилки. Яких за стільки років в біатлоні хотілося б вже уникати!»

Про свою форму

«Наразі чогось не вистачає, і я поки що не розумію – чого. Тому що зазвичай початок сезону виходив досить успішним. Але цей сезон – особливий, і розпочався він дуже по-особливому, починаючи з передсезонної підготовки: предусім, через ситуацію в країні. Тому поки що маємо те, що маємо».

Про підготовку до сезону

«В цілому підготовкою задоволена, за виключенням останнього збору на снігу. Було дуже тепло, траса в поганому стані… Ми виконали всю роботу, але через погодні умови швидкісну компоненту підтягнути не вдалось. І зараз ми, фактично, «не звикли» до хорошої швидкості. Хоча ми в Контіолагті приїхали заздалегідь, попрацювали на гоночних лижах, і цих днів мало б вистачити, щоб розігнатись.

Але перша гонка завжди… цікава. Потрібно увійти в робочий ритм, зрозуміти, що і як робити. Тому що відсутність змагальної практики протягом дев’яти місяців, безумовно, дається взнаки. В будь-якому разі, перша гонка дає багато матеріалу для аналізу».