Капітан чоловічої команди України з біатлону Дмитро Підручний достроково завершив виступи на першому етапі Кубка світу сезону-2022/23 у Контіолахті (Фінляндія). Не виключено, що Підручний пропустить наступний етап в австрійському Хохфільцені. Про це розповів наставник чоловічої збірної Юрай Санітра.

У процесі підготовки до нового сезону Дмитро травмував коліно, і навіть подумував про завершення кар’єри, але програв вибори на пост президента ФБУ і вирішив продовжити виступи. Підручний потрапив у заявку на перший етап Кубка світу в Контіолахті, але в першій гонці сезону (індивідуальної 29 листопада) не брав участі.

Дебют лідера «синьо-жовтих» на фінському етапі припав на естафету, де Україна посіла дев’яте місце. Дмитро Підручний передав естафету Богдану Цимбалу, ідучи на 13-ій позиції, причому на заключному колі ходом він поступився 38 секунд.

Як ми вже повідомляли, завтра об 11:45 у Контіолахті стартує спринтерська гонка серед чоловіків, але Підручний на неї не заявлений, оскільки травма коліна знову далася взнаки під час естафети – Дмитро біг, відчуваючи сильний біль.

За словами Юра Санітри, зараз для Підручного шукають можливість обстежитися в австрійських фахівців. Існує ймовірність того, що Дмитро не допоможе команді і на наступному етапі Кубка світу, що пройде з 8 по 11 грудня у Хохфільцені.