Народний депутат Іван Крулько, нещодавно обраний на пост президента Федерації біатлону України, розповів про свої враження та оцінив виступи українських біатлоністів на старті нового сезону Кубка світу.

«Я прийшов на посаду президента ФБУ в той момент, коли підготовка до сезону вже підходила до завершення – спортсмени перебували на завершальних зборах перед стартом Кубка світу та Кубку IBU.

Якщо говорити про перші перегони, то вони зазвичай бувають непростими. Але для нас вони видалися особливо непростими, тому що жіноча команда отримала проблеми зі складом – через хворобу не змогли взяти участь у першому етапі Юлія Джима та Анастасия Меркушина.

Також слід розуміти, що на трьох останніх етапах минулого сезону наші біатлоністи не виступали через війну в Україні. А зараз військові дії вплинули на емоційний стан, а можливо, і на тренувальний – це вирішуватимемо.

Але правда в тому, що результати поки що у нас непрості, особливо в жіночій команді. У хлопців справи кращі, але це теж не зовсім те, на що чекають уболівальники.

Однак ми продовжимо вірити у наших біатлоністів, підтримувати їх. І головне – працюватимемо над тим, щоб у нас підростала серйозна зміна, з’являлося молоде покоління, яке зможе створювати конкуренцію», – сказав Крулько.