Український біатлоніст Антон Дудченко показав найкращий результат збірної на старті сезону Кубка світу 2022/23. Спортсмен посів 18-те місце в гонці переслідування, відігравши одразу 41 позицію, в порівнянні зі спринтом, та припустившись лише однієї хиби на останній мішені. За чистим результатом персьюту (без урахування гандикапу) Дудченко став четвертим серед усіх учасників.

Цей результат став для українця другим найкращим у його кар’єрі на рівні Кубка світу. Його рекорд – п’яте місце в індивідуальній гонці в Антгольці сезону 2020/21.

Крім того, в Контіолагті Дудченко ввійшов до топ-30 у індивідуальній гонці та був фінішером чоловічої естафети, в якій команда посіла дев’яте місце. Найгірший результат Антон показав у спринті, де став 59-им – передостаннє місце серед тих, хто кваліфікувалися до персьюту.

Як ці результати на початку сезону оцінює сам біатлоніст, Дудченко розповів у коментарі «Суспільне Спорт».

Про враження від перших гонок сезону

«Були як позитивні моменти, так і негативні. Наприклад, в індивідуальній гонці не так, як хотілося б, виступив, але стріляв швидше. Є прогрес у швидкострільності, порівняно з минулим роком. В естафеті фінішне коло – це теж плюс. Спринтерська гонка не задалася: не вийшла стрільба, і на трасі великий програш був.

Задоволений тим, що в гонці переслідування змінилася тенденція на трасі. Щодо хиби на останньому пострілі – це психологічний момент. Нічого іншого не було, що могло б завадити.

Гарні результати завжди додають упевненості. Сподіваюся, цей мені допоможе [на наступних етапах]».

Про невдалий виступ у спринті

«Скоріше за все, я на вогневих рубежах не зорієнтувався з вітром. Трохи вітер дмухав сильніше, ніж на пристрілці. Можливо, через це були помилки. А по трасі я поки не розумію, чому такий великий програш».

Про кардинальну зміну результатів у персьюті

«Що змінилося? Для мене це теж загадка. Можливо, через те, що початок сезону, так результати стрибають. Немає стабільності. Думаю, буде простіше проаналізувати після виступів у Гохфільцені. Після двох етапів уже буде більш-менш зрозуміла картина для нас».

Про статус лідера у збірній

«У нас більш-менш рівна команда. Кожен може показати гарний результат та працює на максимум. Явного лідера не бачу в собі».