Інтризі у чоловічій гонці переслідування на Чемпіонаті України з літнього біатлону могли б позаздрити і змагання Кубку світу. Напередодні у спринті четверо спортсменів фінішували у межах п’яти секунд. А після того, як від участі у перс’юті відмовився вчорашній чемпіон Артем Прима, трійка лідерів вирушила на трасу у двосекундному інтервалі!

Після першого рубежу усі троє – Артем Тищенко, Денис Насико та Тарас Лесюк – пішли поодинці, відстрілявшись з різною кількістю промахів. І хто б у той момент міг подумати, що Лесюк, який двічі схибив вже на першому рубежі, у підсумку виявиться першим на фініші?!

Але на трьох наступних вогневих рубежах Тарас схибив лише одного разу, і на останнє коло вийшов одночасно з Артемом Тищенком, довівши на трасі свою перевагу у швидкості. Таким чином, неймовірно прикру «дерев’яну» медаль спринту Лесюк обміняв на заслужене золото переслідування! Тищенко з тим ж трьома промахами, що і у Тараса, повторив свій срібний успіх, а Денис Насико, який заробив чотири кола штрафу, спокійно фінішував третім.

Серед інших результатів слід відзначити прорив на 12 позицій Антона Дудченка, який напередодні дуже невдало провів спринтерську гонку. І хоча чотири з цих місць відіграні за рахунок невиходу на старт низки учасників, все одно прогрес вражає, особливо зважаючи на п’ять промахів у стрільбі. Більше десяти місць у перс’юті відіграли також Владислав Чихарь та Сергій Телень, які фінішували шостим та сьомим відповідно.

Чемпіонат України з літнього біатлону-2023 (Яворів, Львівська область)

Гонка переслідування серед чоловіків

1. Тарас Лесюк (2+0+1+0) 24:34,4
2. Артем Тищенко (0+1+1+1) +7,5
3. Денис Насико (1+0+1+2) +52,1
4. Антон Дудченко (1+0+2+2) +1:13,6
5. Олександр Пономаренко (1+1+1+2) +1:25,6
6. Владислав Чихарь (1+1+0+0) +1:30,9