У жіночому перс’юті Чемпіонату України з літнього біатлону на старт вийшли усі найсильніші – перша двадцятка за підсумками спринту не мала жодної спортсменки, яка б відмовилась від участі в гонці. І турнір отримав свою першу мультичемпіонку – Ірина Петренко провела дуже впевнене переслідування, ані на хвилину не піддаючи сумніву своє лідерство.

Петренко досить впевнено, лише з двома колами штрафу подолала чотири вогневі рубежі і на 38 секунд на фініші випередила Христину Дмитренко, яка змогла вибороти срібло, стартувавши четвертою.

Ще більш вагомий прорив до медалі здійснила Дар’я Блашко, яка реабілітувалась за невдалий спринт чудовою гонкою переслідування. В Даші, як і у Христини, три кола штрафу, але якщо на старті між ними було 42 секунди, то на фініші – лише десять. Та й від лідера Блашко, не зважаючи на зайвий промах, скоротила відставання на 22 секунди. При цьому Дар’я піднялась на подіум, стартувавши 12-ю.

Серед інших проривів відзначимо стрибок з 11-го на 4-те місце Юлії Городної, яка показала поряд з Петренко найкращу стрільбу у гонці – два промахи. Непоганий підйом до десятки найкращих вдався також Надії Бєлкіній та Олені Городній.

А ось двом вчорашнім юним сенсаціям Софії Пупенко та Ірині Шевченко було дуже складно другий день поспіль змагатись з фізично більш готовими старшими суперницями. Але дівчата запам’ятались і у цій гонці, коли влаштували яскравий фініш за 15-те місце, в результаті якого 15-річна Софія виявилась швидшою на одну соту (!) секунди!

Завтра учасники та учасниці чемпіонату отримають день відпочинку, а в п’ятницю програма турніру завершиться естафетними гонками.

Чемпіонат України з літнього біатлону-2023 (Яворів, Львівська область)

Гонка переслідування серед жінок

1. Ірина Петренко (0+1+1+0) 21:32,6
2. Христина Дмитренко (1+1+0+1) +38,1
3. Дар’я Блашко (0+0+1+2) +47,7
4. Юлія Городна (0+0+2+0) +1:14,7
5. Анастасія Меркушина (3+3+0+0) +1:33,1
6. Надія Бєлкіна (0+1+1+2) +1:41,7