Триразова олімпійська чемпіонка у лижних перегонах та з біатлону Анфіса Рєзцова, яка образливо висловлювалася про норвежців, порівнюючи їх із тарганами, померла у віці 58 років. Переможниця Ігор у Калгарі-88, Альбервілі-92 та Ліллехаммері-94 раніше перенесла серцевий напад.

Про це інформує портал Sports.ru. Окрім Олімпіади Рєзцова тричі ставала чемпіонкою світу з лижних перегонів, виборювала «срібло» ЧС-1992 у біатлоні. Також росіянка двічі перемагала у загальному заліку Кубка світу з біатлону. У Рєзцової чотири доньки, Дар’я Віролайнен та Крістіна Резцова – діючі біатлоністки.

«Анфіса Анатоліївна померла вчора ввечері в реанімації, не приходячи до тями. Про те, що сталося, ми дізналися тільки сьогодні, всі документи ми отримаємо завтра – ані з реанімацією, ані з патологоанатомом ми не зв’язувалися. Госпіталізовано її було 15-го числа», – розповів чоловік Рєзцової.

У лютому Рєзцову обурила позиція лідерів світового біатлону норвежців братів Бьо, які виступають проти допуску росіян до міжнародних змагань. Також представниця країни-агресорки звинувачувала українців у тому, що «вони нам гидоти всякі виливають». Крім того, вона влаштовувала істерику після рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) усунути росіян.