Пропонуємо до вашої уваги коментарі призерів чоловічої гонки переслідування, яка пройшла сьогодні у французькому Франция Ансі-Ле-Гран-Борнан в рамках чергового змагального дня третього етапу Кубка світу з біатлону:

Норвегия Стурла Легрейд

Другі місця були моїм прокляттям (сміється). Я не жаліюся, срібло — це теж добре. А сьогодні моя мрія нарешті здійснилася — я зміг перемогти. На підході до останнього вогневого я бачив, що Ветле двічі промазав, тож у мене був шанс. Я розумів, що після чистої стрільби піду зі стадіону лідером, тому не втримався та емоційно відреагував на вдалу роботу на рубежі.

Більшу частину біатлонного життя на трасі ми проводимо переважно на самоті, тому виступати тут, в Ансі, з такою великою кількістю відданих вболівальників — дуже емоційно. На тренуваннях неможливо було отримати такий заряд енергії, як тут, від публіки. Сподіваюся, ми ще побачимо таких активних глядачів на майбутніх етапах Кубка світу.

Норвегия Ветле-С’ястад Крістіансен

Враховуючи мої попередні результати цього сезону, я дуже радий потраплянню на подіум! Сьогодні я мав можливість поборотися за перемогу та діяв правильно. Мабуть, якби у мене був шанс повторити останню стрільбу, я б все зробив так само як в гонці. Я задоволений своїм виступом.

У мене змішані враження від останньої стрільби. Промах першим пострілом змусив мене працювати акуратніше — я розумів, ще одна помилка, і мене чекає боротьба лише за друге, або навіть за третє місце. Звичайно я трохи засмучений тим, що через промах втратив шанс на перемогу. Але водночас радий, що після першої помилки зібрався та обмежився двома промахами.

Траса сьогодні була дуже складною через стан снігу. Я намагався докладати максимум зусиль на підйомах, потужно розштовхатися обома палицями на вершині, а потім, на спусках — просто відпочивати. Важливо було розумно розподілити сили та обережно проходити повороти, які сьогодні були дуже слизькими. Думаю, я впорався непогано. Мені пощастило з екіпіруванням — фабрика з виготовлення лиж Salomon знаходиться у 25 кілометрах звідси, тож вони знають, як зробити вдалі лижі для Ансі (посміхається).

Норвегия Йоханнес-Тінґнес Бьо

Можливо, зі сторони здавалося, що я був слабкішим, ніж зазвичай. Але насправді я мав труднощі не через фізичний стан. Сьогодні ми були свідками боротьби марок лиж, а не боротьби спортсменів. Стан траси був жахливим, снігове покриття було надто жорстким.

Я зміг фінішувати на подіумі попри проблеми з лижами — це вже добре. По ходу дистанції намагався не думати про підсумковий результат, просто робив все, що можу. Я розумів, що з кожним колом буду втрачати більше часу на його подолання, тож зосередився на стрільбі. Хочу скоріше забуту цю гонку. Якщо завтра траса не стане краще, навіть не знаю, що буду робити (посміхається).

biathlon.com.ua за матеріалами офіційної пресконференції.