Відомий український телекоментатор коментатор Віктор Вацко висловився щодо трансферів українських клубів, повідомляє dynamo.kiev.ua.

«Це нам можна з легкістю вершити долі великих футболістів, бо над нами нема тиску відповідальності. А тут мова про можливість заробити для клубу шалені за українськими мірками кошти. Звісно, у нас бували різні кейси. Фреда продали в МЮ за 60 млн. євро. Проте навіть у «Шахтарі» за наступні чотири роки не відбулося жодного продажу такого рівня. Раз на скільки років трапляється такий Фред? Раз на три, п’ять, десять? От, цілком можливо, що наступним трансфером подібного масштабу може стати якраз Мудрик.

Чи праві керівники «Шахтаря» із своїми економічними запитами? Покаже тільки час. З одного боку, те ж «Динамо» зараз уже може втратити Циганкова як вільного агента, з іншого — Ярмоленка ж продали за 25 млн., і ніхто не зможе сказати, що це була невдала угода. А Коноплянка, який був за крок від «Ліверпуля» чи «Тотенхема, пішов із „Дніпра“ безкоштовно…

Судити всіх буде тільки час і реальність. Адже ще влітку я був переконаний, що за 30 млн. євро Мудрика потрібно продавати, а зараз уже 50-60 млн. не здаються неймовірними. Все змінюється на полі, коли ти так граєш проти „Лейпцига“, „Монако“, „Динамо“.

Взагалі, мистецтво трансферів — це інстинкт. Інстинкт перемовника. Інстинкт психолога. З кимось ти прогориш, а з кимось матимеш неймовірний успіх. Із Мудриком більше шансів на успіх, адже дійсно є інтерес від європейських клубів високого рівня, при тому дуже серйозний», — сказав Вацко.