Нещодавно казахський клуб Тобол, який виступав у кваліфікації до Ліги конференцій цього сезону, оголосив про дострокове звільнення Андрія Канчельскіса з посади генерального директора. Він займав її з літа нинішнього року.

Російський спеціаліст прокоментував це рішення, поділившись своїм баченням питання та підтвердивши інформацію про конфлікт всередині клубу.

«Клуб мене про це навіть не повідомив. Зараз я перебуваю у відпустці. Ніхто ніяких паперів ще не підписував. Пройдисвітам і шахраям у клубах футбол не потрібен. Їм треба насамперед займатися своїми лівими справами.

Конфлікт? У нас були розбіжності. Я не буду мовчати, буду говорити, що відбувалося. А було дуже багато цікавого. Такі люди – ганьба для Тобола і для казахського футболу».

Канчельскіс розкрив і причини конфлікту в клубі та назвав ім’я людини, яка стала його ініціатором.

«Я ж не можу прийти на завод і розповідати, як плавити метал. Я в цьому не розбираюся. Я прийшов займатися футболом. Але було багато дилетантів, які почали говорити, як робити правильно. Звичайно, через це будуть конфлікти. Як із ними можна спілкуватися?

В однієї людини в клубі є стаття за шахрайство. Він прийшов і почав займатися шахрайством у клубі. Так не можна. Він мене запрошував такими справами займатися, а я ними не займаюся. Це Алімжан Калдіяров. Я знаю, що він шахрай. Не розумію, як він узагалі потрапив у Тобол».

Зазначимо, що Калдіяров є співвласником казахського клубу.

Росіянин також оголосив про те, що буде йти до суду після цього скандалу.

«У мене інформації дуже багато. Як би вони не хотіли, у них будуть судові справи з приводу того, що вони пишуть, розповідають. Я збираюся подавати позови. Ці пройдисвіти не повинні паплюжити моє ім’я.

Ще й кримінальні справи на них заведуть, повірте мені. У футболі грають по-чесному, тут потрібно бути чесними. Робитиму все, щоб вони це зрозуміли».

Більш того, ексхавбек українських грандів зазначив, що буде розмовляти з ФІФА та УЄФА з приводу Тобола.

«Шкода, що клуб наступного року грає в Європі. Мені надійшли дзвінки з ФІФА та УЄФА. Доведеться відповідати на їхні запитання. Запитали про ліві справи, які відбуваються в клубі.

За них доведеться відповідати. І я як генеральний директор повинен буду їм відповісти на всі запитання», – приводить слова Канчельскіса сайт KazFootball з посиланням на російський Спорт-Експрес.