Федерація стронгменів України звернулася до СБУ через втечу свого спортсмена до США. Денис Бережник офіційно виїхав 5 листопада на турнір у США і мав повернутися до України 17 листопада, але так цього і не зробив, пише PrSport.

Український стронгмен Денис Бережник зробив вкрай непорядний вчинок, обманом виїхавши до США на змагання та залишившись там. Спортсмен таким чином порушив закон України про воєнний стан, який забороняє виїзд за кордон чоловікам, придатним до служби в армії.

Через цей інцидент федерація стронгменів України вже звернулася до СБУ, щоб добитися екстрадиції Бережника. Повідомляється, що він отримав від федерації офіційний дозвіл на виїзд до США, що зробив 5 листопада. Повернутись в Україну він мав ще 17 листопада, але досі цього так і не зробив.

Більше того, з’ясувалося, що Денис Бережник свідомого готувався до втечі за кордон від призову – рішення залишитись у США не було спонтанним. Стало відомо, що спортсмен продав усе своє майно у Хусті, щоб отримати необхідний запас грошей для життя на території США.

Федерація стронгменів України не може залишити цей вчинок Бережника безкарним, адже він кидає тінь не лише на саму організацію, а й на всіх спортсменів нашої країни, які підлягають заклику та водночас беруть участь у міжнародних змаганнях за межами країни. Згодом їм просто можуть відмовити у праві виїзду навіть якщо вони гарантують своє повернення в обумовлені терміни.