Клуби країни-агресора досі не отримали гроші від FIFA за участь своїх гравців на чемпіонаті світу-2022. Так само як UEFA, міжнародна футбольна асоціація не бажає співпрацювати з росіянами.

За словами гендиректора російського футбольного союзу Максима Митрофанова російським ЗМІ, FIFA заблокувала ці виплати. Це пов’язано з перебуванням росіян під санкціями.

«Поки гроші за участь гравців на чемпіонаті світу 2022 року заблоковано. FIFA ці гроші не направляє через те, що наші клуби перебувають під міжнародними санкціями», — сказав Митрофанов.

Серед усіх російських клубів бодай на якісь виплати претендують три клуби. Московському Динамо належали права на трьох гравців (камерунця Мумі Нгамале, уругвайця Гільєрмо Варелу та поляка Себастьяна Шіманські). На момент ЧС-2022 за Зеніт грав хорват Деян Ловрен, а в ЦСКА до 2021 року грав інший хорват — Нікола Влашич.

Санкції проти клубів агресора

У лютому 2022-го року FIFA та UEFA не допустили всі російські збірні та клуби до участі у змаганнях під егідою організацій через повномасштабне військове вторгнення росії на територію України.

Також ці організації не призначили росіян на міжнародні матчі в статусі офіційних осіб. Зрештою, президент UEFA Александер Чеферін заявив, що російські команди повернуться у міжнародний футбол лише після закінчення війни.

І навіть коли організації намагалися повернути до змагань принаймні молодіжні збірні РФ, зрештою ці рішення довелось скасовувати через реакцію світової спільноти.