МОК офіційно заявив про те, що із програми Олімпіади у 2024 та 2028 може бути виключений бокс. Таке рішення буде ухвалено, якщо IBA вирішить продовжити чинну спонсорську угоду з рашистським «Газпромом», повідомляє PrSport.

МОК не влаштовує той факт, що IBA, незважаючи на повномасштабну війну в Україні, продовжує співпрацювати з «Газпромом» — одіозною компанією з РФ. З компанією в організації підписано спонсорський контракт і має намір найближчим часом його продовжити. Новина про це просочилася в пресу у середині грудня.

Наполягає на цьому чинний президент IBA Умар Кремльов. Саме після його приходу на цю посаду у 2020 році боксерська організація і почала офіційно співпрацювати з «Газпромом», підписавши з компанією угоду про співпрацю.

Саме тому бокс як спортивну організацію можуть виключити із програми змагань. За рішенням МОК бокс вже прибрали із попередньої програми ОІ-2028, які відбудуться в американському Лос-Анджелесі. Але якщо ситуація посилиться, то бокс може зникнути і з програми ОІ-2024, які пройдуть у Парижі.

Таке рішення керівництва МОК спричинить велику втрату для світового спорту. У цьому виді спорту на Олімпіаді змагаються понад 100 років – із 1904 року. Для збірної України це також буде не на руку – кожні Олімпійські ігри українські боксери здобували різні медалі на олімпійському турнірі.