На офіційному сайті FIFA було опубліковано звіт про проведення ЧС-2022 у Катарі, у результатах якого було зазначено, що договірних поєдинків на турнірі не було, пише PrSport.

Чемпіонат світу-2022 пройшов без «договорняків», про що офіційно заявила моніторингова група, яка працювала на турнірі.

На футбольному турнірі працювала спеціальна комісія, яка стежила за проведенням футбольних поєдинків. Вона була створена для проведення офіційного дослідження та перевірила ринки букмекерських контор на наявність зроблених підозрілих ставок. Результат дослідження було оголошено через 4 дні після фіналу Мундіалю, і згідно з яким, таких ставок виявлено не було в жодній із проведених 64 футбольних зустрічей.

FIFA повністю влаштувала роботу цієї комісії, тому у Федерації вже заявили про свої майбутні плани продовження співпраці з членами цієї моніторингової групи, яка займається договірними поєдинками (їх виявленням та розслідуванням).

Нагадаємо, що Чемпіонат світу в Катарі пройшов у період з 20 листопада по 18 грудня. Звання чемпіона світу виборола національна команда Аргентини, яка у фіналі виграла у збірної Франції у післяматчевій серії пенальті (основний час закінчився з рахунком 2:2, в овертайми команди обмінялися ще по одному м’ячу – 3:3, а в серії пенальті «Альбіселесте» тріумфо з результатом 4:2). Цей трофей для Аргентини став третім у її історії.