Лідер української збірної з біатлону Дмитро Підручний оцінив свій виступ у персьюті на другому етапі КС у австрійському Хохфільцені, де йому вдалося потрапити до ТОП-20, посівший 19 місце.

— Можете сказати, що і змагальна форма, і драйв повертаються?

— Так, повертаються. Я дуже скучив за змаганнями такого рівня, за такими драйвовими гонками, як сьогодні. Від самого старту і до останніх сантиметрів траси була запекла боротьба, і я радий, що сьогодні вдалося частково реабілітувати свою стрільбу.

Та й по трасі я сьогодні міг боротися. У принципі, з ким поряд біг, з тими і боровся, а інколи навіть і нав’язував групі на трасі свій темп. Тож сьогоднішньою гонкою я, загалом, задоволений.

— Гонка переслідування була дуже швидкою, на стрільбищі також ви працювали у темпі. А чим обумовлені ті два промахи на стійках?

— То були робочі промахи. Гонка була дуже драйвова, швидка, тож трохи недопрацював.

— Дійсно, все було дуже швидко, тривала запекла боротьба, та це ж улюблений ваш формат гонок.

— Так, переслідування, мас-старт, естафети — це мої топ-гонки. Зазвичай, я тут і найкращі результати показую, якщо я в хорошій формі.  

— Ну по фізичній формі ви відчуваєте, що в силах боротися?

— Відчуваю, що я зараз в хорошій формі. Переживав дуже, чи вдасться добре підготуватися, тому що травма в мене була дуже серйозною.

Плюс і те, що я тренувався без спаринг-партнерів цих останніх два місяці по такій спецпрограмі, спочатку з невеликим навантаженням на травмовану руку.

Тому й переживав, щоб підійти до цього етапу в оптимальній формі. Але це ще не пік, бо моя рука ще не дозволяє працювати на повну силу, ще не повністю готова до того, чого б я хотів, — зазначив Підручний.