Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний прокоментував свій виступ у гонці переслідування на етапі Кубка світу у швейцарському Ленцерхайде.

— Дмитре, гонка сьогодні була дуже швидкою і жоден біатлоніст не пройшов її без промахів. Чому сьогодні перегони переслідування вийшли саме такими, і так багато помилок було на вогневих рубежах?

— Гонка була досить динамічною, а може й дається взнаки висота. Сьогодні сонце було дуже яскравим, а до кінця гонки почало заходити, тож, я думаю, через це й були промахи.

— Друга гонка на висоті, як працювалося на дистанції?

— Сьогодні було трохи важче, ніж учора, але все ж таки більш-менш нормально. Можна було триматись за суперниками. Але в порівнянні з вчорашнім днем все ж таки суттєво важче відчував себе на трасі. Але, в принципі, міг нормально боротися.

— Це ваш улюблений формат перегонів. З ким довелося «зарубати» на трасі так, що самому сподобалося?

— Часто буває, що на кожному колі із суперниками змінюємося позиціями. Постійно йде боротьба за найкращі позиції. На останньому колі теж була боротьба – важке коло, я розумів, що треба боротися за кожне очко, щоб потрапити до масстарту. Тож заруба була до останніх метрів.

— Ви говорили про підготовку траси, її рельєф. А ось що скажете щодо атмосфери етапу в Ленцерхайді, адже кожен етап не схожий один на одного?

— Тут дуже багато вболівальників трасою, навіть не очікував, що так буде. Така класна атмосфера! Мені взагалі подобається виступати за повних трибун і коли трасою багато вболівальників. Серед них були наші з прапорами.

— Дуже приємно, що вони тут підтримують нас. Це тішить і надає мотивації боротися краще на трасі. Ленцерхайд мені подобається дуже прекрасне місце. І поки що проведення тут етапу на досить високому рівні, і я не проти повернутися сюди знову.

Нагадаємо, що сьогодні Підручний візьме участь у гонці з масовим стартом.