Сьогодні стартувала груднева частина Чемпіонату України з біатлону. У змаганнях беруть участь представники національної команди А. Певна частина спортсменів за результатами грудня забезпечила собі продовження сезону в Кубку світу і у січні, а для решти біатлоністів цей турнір має стати відбірковим.

Перший вид змагань, де було розіграно медалі – змішана естафета. На жаль, на старт вийшло лише чотири повноцінних четвірки, але все одно боротьба за місця на подіумі точилась до останнього вогневого рубежу. Щоправда, фаворити у боротьбі за золото визначились вже на жіночих етапах: команда Сумської області зусиллями Віти та Валі Семеренко забезпечила собі хвилинний відрив, який і утримала до фінішу завдяки старанням Владислава Чихаря та Богдана Борковського. Відзначимо, що сумчани стали єдиною четвіркою, яка подолала дистанцію естафети без кіл штрафу.

А ось за срібло та бронзу змагання розвернулось не на жарт! На останній етап три команди пішли поруч – друга збірна Сумської області (Роман Боровик), та команди Чернігівської (Артем Прима) та Харківської (Степан Кінаш) областей. Саме Кінаш у цьому тріо виявився слабкою ланкою, заробивши два кола штрафу на стійці. Надалі наздоганяти вже сенсу не було, і Степан останні кілометри пройшов у більш спокійному темпі.

А ось у протистоянні Боровика і Прими більш холоднокровним виявився саме Роман, який у підсумку випередив досвідченого суперника на вісім секунд. То ж, сумські естафети оформили переможний дубль, а чернігівська команда стала третьою.

Чемпіонат продовжиться завтра двома спринтами. Також у програмі турніру гонки переслідування та одиночний мікст.

Чемпіонат України з біатлону

Змішана естафета

1. Сумська область-2 (Віта Семеренко, Валентина Семеренко, Владислав Чихарь, Богдан Борковський) — 1:02:37,9 (0)

2. Сумська область-1 (Анна Кривонос, Ксенія Приходько, Денис Насико, Роман Боровик) +1:01,6 (1)

3. Чернігівська область-1 (Валерія Дмитренко, Дарина Чалик, Артем Тищенко, Артем Прима) +1:10,3 (1).