Чемпіон світу з біатлону Себастьян Самуельссон неочікувано заговорив про політичну кар’єру. Шведський спортсмен не боїться висловлювати свої думки. Він неодноразово висловлював слова підтримки Україні та виступав проти повернення росіян до спорту поки триває війна.

Нещодавно Самуельссон зізнався, що неабияк цікавиться політикою, але не надто уявляє себе там. На думку біатлоніста в МОК та інші подібні організації його можуть не прийняти через його суперечливі висловлювання.

«Не думаю, що я виграю будь-які вибори, тому що я занадто чітко висловлюю свою думку. Якщо ви подивитеся на МОК та подібні організації, ви зрозумієте, що для того, щоб бути туди обраним, потрібно думати якнайменше. Там вітаються люди, які згодні з думкою решти», – зазначив Себастьян Самуельссон.

Між цим Олімпійський чемпіон в естафеті з біатлону розповів, якими саме аспектами політики він цікавиться. Прогнозовано його приваблює тема спорту.

Я цікавлюся спортивною політикою. Боротьба з допінгом, корупція в спорті, використання спорту для відмивання грошей тощо, – додав відомий біатлоніст.