У вівторок, 2 січня, росія в черговий раз атакувала територію України дронами та ракетами. Масованого ракетного обстрілу зазнав Київ. Потерпають і багато інших міст України.

Незважаючи на війну і постійні загрози ракетних ударів, у складі українських футбольних клубів виступають іноземні футболісти. Звичайно їх набагато менше, ніж було до повномасштабного вторгнення. Але ті що залишились, або приїхали в Україну після 24 лютого, заслуговують на повагу.

У складі одеського Чорноморця п’ять легіонерів. Два футболісти зі Словенії, та по одному ї Ізраїлю, Нігерії та Бельгії.

Одеса зазнає регулярних атак з боку росії. У місті часто звучить сигнал повітряної тривоги та лунають вибухи. Реакцію легіонерів на обстріли прокоментував головний тренер Чорноморця Роман Григорчук.

«Можу сказати, що не все так гладко і не все так просто. Звичайно, для них це величезний стрес. Хоча давно відомо, що людина потрохи до усього звикає. І якщо легіонери після декількох випадків обстрілів Одеси все ж у команді знаходяться, то це говорить про те, що кожна наступна повітряна атака проходить для них з меншим стресом.

Сказати ж, що хтось із них чогось явно боїться і по цій причині не хоче чи не може грати, не можу. У нас такого немає. Всі іноземці терпляче і відповідально працюють, усіляко намагаючись допомагати команді. Я задоволений їхньою роботою. Їхнє відношення до своїх обов’язків правильне і максимально професіональне», — сказав Григорчук у коментарі для Ua-football.

Чорноморець в УПЛ

Одеський клуб потужно розпочав сезон. Але з часом результати почали погіршуватись. Мінімальна перемога над Колосом у матчі останнього туру перед зимовою перервою перервала тривалу серію поразок.

Чорноморець посідає восьме місце у турнірній таблиці УПЛ. Від зони єврокубків команду відділяє дев’ять очок, а від зони перехідних матчів – вісім.

Григорчук розповів, як легіонери Чорноморця реагують на ракетні обстріли росії 1