У німецькому Оберхофі стартував четвертий етап Кубка світу з біатлону. Перший змагальний день закрив жіночий спринт.

Найкращий результат серед українок показала Анастасія Меркушина27-ме місце, у залікову зону також потрапили Юлія Джима та Христина Дмитренко. Усі троє візьмуть участь у суботньому персьюті.

Натомість Ірина Петренко та Любов Кип’яченкова показали свої найгірші результати у цьому сезоні. Петренко з двома промахами на «стійці» посіла 70-те місце, Кип’яченкова припустилась трьох хиб і стала 75-тою.

Після жіночого спринту враженнями від виступів українок ексклюзивно для Суспільне Спорт поділився тренер збірної Микола Зоц. Він оцінив невдалі результати Петренко та Кип’яченкової і назвав орієнтовний склад на недільну естафету.

Про результати спринту:

«Погода була погана, не біатлонна. Та всі перебували в однакових умовах. У цій гонці я б хотів виділити невтішні старти Іри Петренко та Люби Кип’яченкової. Щодо Люби, то за такої погоди останню групу спортсменок можна назвати швидше учасницями змагань, аніж претендентками на високі місця. Тож Кип’яченкова потрапила у групу, де шансів не було. По Ірі наразі не можу назвати причини такого результату, для мене це загадка. Усі інші дівчата молодці. Якби Юля Джима зі стрільбою на стійці краще впоралася, був би ще інший підсумок».

Про гонку переслідування:

«У гонці переслідування стартуватимуть усі троє, хто відібралися. У нас й так була перерва трішки, треба набирати кондиції. Це як виходиш після відпустки – треба певний час, щоб потрапити в колію. Нам потрібен був відпочинок, але зараз треба повернутися у змагальний ритм. Тому будемо стартувати».

Про склад на естафету:

«Якщо усе буде добре, то до складу увійдуть: Юля Джима, Настя Меркушина, Христина Дмитренко і, станом на зараз, Іра Петренко. Та спершу треба встановити причину такого результату у спринті. Наразі питання залишається лише по Ірі. Якщо з нею будуть якісь проблеми, то у нас є запасні, будемо підключати Олену Городну. Щодо інших трьох дівчат – питань немає, аби усі були здорові».

Про зміни перед наступним етапом КС у Рупольдингу:

«Перед Рупольдингом будуть зміни [у складі] великі. Зміни, які будуть після Оберхофу, заплановані заздалегідь, це не за підсумками Оберхофу рішення. У нас після естафети у Рупольдингу троє дівчат поїдуть на висоту — готуватись до чемпіонатів Європи та світу».

Розклад змагань на етапі в Оберхофі дивіться за цим посиланням.