Іспанець відмовився від участі в цьому турнірі. Рафаель Надаль нещодавно повернувся на корт після майже річної перерви. На турнірі в Брісбені він дійшов до чвертьфіналу.

Уболівальників Надаля, мабуть, більше, ніж поразка, стурбував інцидент у третьому сеті того матчу. Досвідченому тенісистові довелося викликати на корт фізіотерапевта.

Виявилося, що травма, отримана іспанцем, не дасть йому змоги зіграти на Australian Open. 37-річний тенісист пояснив, що магнітно-резонансна томографія показала мікророзрив у раніше травмованому м’язі. Однак пошкодження сталося в іншій частині м’яза, ніж раніше.

«На даний момент я не готовий виступати на своєму максимальному рівні в матчах, зіграних у п’яти сетах. Я повертаюся до Іспанії, щоб відвідати свого лікаря, пройти курс лікування і відпочити», — повідомив Надаль.

Іспанський тенісист додав, що, незважаючи на травму, він позитивно оцінює свої виступи в цьому сезоні. Він також зазначив, що вірить у те, що здатний вийти на пік форми всього через три місяці гри.