П’ятий етап Кубка світу з біатлону стартує сьогодні, 10 січня, у німецькому Рупольдингу. До програми змагань увійдуть шість стартів: чоловічі й жіночі спринти, гонки переслідування й класичні естафети.

На змагання до Німеччини жіноча збірна України вирушила у складі семи спортсменок. До шістки біатлоністок, які виступали на попередньому етапі в Оберхофі, доєдналася Надія Бєлкіна, яка відкрила змагальний рік на етапі Кубка IBU в Мартелі.

Етап у Рупольдингу відкриватиме естафета за участю Ірини Петренко, Юлії Джими, Анастасії Меркушиної і Христини Дмитренко, після якої усі, окрім Джими, завершать свою участь в німецькому етапі. Як розповів у коментарі для Суспільне Спорт старший тренер збірної України Микола Зоц, три біатлоністки вирушать до італійського Антхольца на підготовку до чемпіонату Європи.

«Одразу після естафети вони від’їжджають на збір в Антхольц, готуватися до чемпіонатів Європи та світу. Тільки естафету пробіжать — і спринт вже не бігтимуть», — пояснили в команді.

«Петренко, Меркушина та Дмитренко їдуть на збір в Антхольц і будуть виступати на місцевому етапі. Просто заздалегідь їдуть, щоб провести повноцінний збір — 16 днів у горах. У процесі цього збору саме буде етап Кубка світу в Антхольці — вони братимуть участь».

Серед спортсменок, що братимуть участь у спринті, — Юлія Джима, яка залишиться в Рупольдингу й готуватиметься безпосередньо до чемпіонату світу в Новому Мєсті. У заявці на особисті змагання до неї доєднаються Любов Кип’яченкова, Олена Городна та Надія Бєлкіна.

Топ-60 спортсменок у фінішному протоколі спринту відберуться на заключні жіночі змагання в Рупольдингу — гонку переслідування в неділю, 14 січня.

Повний календар Кубка світу з біатлону сезону-2023/24 доступний за цим посиланням.