Колишнього футболіста молодіжної збірної Бразилії Клейтона Шав’єра заарештували у власному будинку. Йому загрожує умовний термін та великий штраф.

Клейтона Шав’єра звинувачують в ухиленні від сплати аліментів, повідомляє O Globo.

Клейтон Шав’єр заборгував своїй колишній дружині близько шести мільйонів євро аліментів за літом 2023 року. Дівчина подала заяву до суду, і поліція заарештувала ексфутболіста харківського «Металіста» прямо у нього вдома, після чого його доставили в дільницю.

Адвокати футболіста вже подали позов у відповідь до суду. У ньому стверджується, що Клейтон Шав’єр платив аліменти, проте після завершення спортивної кар’єри він уже не в змозі платити суму, яка зазначена в договорі між колишнім подружжям. Юристи наполягають зниження суми виплат.

Чим відомий Клейтон Шав’єр

Бразилець провів у чемпіонаті України свої найкращі роки. Він виступав за харківський «Металіст» із 2010 по 2015 роки. Півзахисник провів в УПЛ 147 поєдинків, забив 59 голів та зробив 38 результативних передач. Він став віцечемпіоном України у сезоні 2012/2013.

Після «Металіста» повернувся до «Палмейраса» і виграв чемпіонат і Кубок Бразилії. Він завершив кар’єру у 2018 році у бразильській «Віторії».