Федерація хокею України оштрафувала кременчуцький клуб «Тризуб», який виступає в вищому дивізіоні регулярного чемпіонату, за критику суддів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву ФХУ у Facebook.

Повідомляється, що причиною штрафу стало те, що головний тренер команди Олександр Яковенко у неприпустимій формі висловився про роботу рефері, які обслуговували поєдинок «Тризуба» проти херсонського «Дніпра» 5 січня.

«Пан Яковенко порушив пункт 1.9 статті 44 спортивного Регламенту чемпіонату України з хокею з шайбою серед чоловіків на 2023-2024 роки. Відповідно до статті 21 Дисциплінарного кодексу, це рішення оскарженню не підлягає», — йдеться у заяві.

Додамо, що сума штрафу складає 5 000 грн.

За які слова оштрафували клуб Яковенка

Матч, який закінчився перемогою «Дніпра» з рахунком 2:4, виявився не лише результативним, а й дуже емоційним.

«Рахунок трохи не по грі. Нам судді, так би мовити, допомогли зі знаком мінус. Перший раз, коли шайба виходила із зони… Ми спіймали контратаку. Другий — коли розігрували більшість, то був поштовх на борт. Це явні дві хвилини [штрафу]. Але судді не побачили цього», — сказав після матчу тренер.

Також він пояснив часті сутички на льоду.

«Коли хлопці бачать, що незаслужено видаляють, або щось [судді] не помічають, тоді емоції зашкалюють», — відзначив наставник «Тризуба».

Наразі «Тризуб» посідає 5 сходинку у чемпіонаті. «Дніпро» випереджає кременчуцьких хокеїстів на одну позицію, маючи дві гри в запасі.