Шведська біатлоністка, чинна переможниця Кубка IBU Тільда Йоханссон оголосила про призупинення кар’єри. Відповідну заяву спортсменка зробила у своєму Instagram.

24-річна Йоханссон дебютувала на дорослому рівні у сезоні 2019/20. На Кубку світу Тільда вперше виступила у 2021 році в Антгольці, де посіла 59-те місце в індивідуальній гонці.

Проривним для Йоханссон став минулий сезон. Шведка здобула перше «золото» у кар’єрі, вигравши спринт на Кубку IBU В Обертілліаху, а також здобула три медалі на чемпіонаті Європи: «срібло» у спринті та персьюті і «бронза» в змішаній естафеті. За підсумками сезону 2022/23 Йоханссон виграла Великий кришталевий глобус Кубка IBU.

Нинішній сезон біатлоністка розпочала на Кубку світу, її найкращий результат на двох стартових етапах — 27-ме місце у спринті в Хохфільцені. Після цього Йоханссон повернулась на Кубок IBU, виступивши у двох гонках у Мартел-валь-Мартелло, де не потрапила навіть у топ-15.

Невдовзі після італійського етапу Йоханссон вирішила взяти паузу у кар’єрі. За словами спортсменки, причиною цього рішення у першу чергу стала психологічна втома від змагань.

«Минулий рік був надзвичайно напруженим як фізично, так і здебільшого психологічно. Для цього виду спорту потрібно багато мотивації, бажання і радості, які я [в нього] вкладала. Це вплинуло на мене і на мій настрій з психологічної точки зору. Наразі цей спорт — не найкраща річ для мене, і це болісно визнавати, ​​тому що я люблю біатлон. Не думаю, що зараз насолоджуюся ним», — написала Йоханссон.

Шведка відзначила, що намагалась відновити оптимальний стан під час змагань, однак зрештою не досягла покращень.

«Я спробувала, але дійшла висновку, що настав час прийняти рішення, тому я візьму перерву в біатлоні на невизначений термін, щоб знову знайти себе. Що станеться в майбутньому — ще невідомо, але зараз я зосереджусь на собі та подбаю про те, щоб стати найкращою версією себе», — додала Йоханссон.