В італійському Ріднау продовжується п’ятий етап Кубка IBU з біатлону-2023/24. У суботу, 13 січня, пройшла друга змішана естафета сезону.

У першій змішаній естафеті Кубка IBU, яка відбулась на стартовому етапі сезону в Контіолахті, Україна посіла восьме місце. У порівнянні з тією гонкою у складі збірної відбулось три зміни: Анна Кривонос, Богдан Цимбал і Богдан Борковський виступили замість Олени Городної, Віталія Мандзина та Руслана Ткаленка.

Місце у складі України зберегла лише Олександра Меркушина, яка й розпочала гонку під сьомим стартовим номером. Фаворитом була Норвегія, яка виграла перший класичний мікст в Контіолахті.

Як пройшла змішана естафета

  • Олександра Меркушина вийшла на третє місце після чистої першої стрільби. Ходом перед другим вогневим рубежем вона втратила кілька позицій, а на «стійці» використала один додатковий патрон, повернувшись у гонку на четвертій сходинці.
  • Меркушина передала естафету Анні Кривонос на п’ятому місці з відставанням у понад пів хвилини від Німеччини, яка виграла перший етап.
  • Кривонос закрила усі десять мішеней без хиб та піднялась на другу сходинку. На передачу естафети Анна прийшла третьою, відстаючи від Норвегії, що захопила лідерство, на 27 секунд.
  • Богдан Цимбал використав по одному додатковому патрону на обох вогневих рубежах та вийшов на друге місце перед дев’ятим колом, випередивши норвежця Йогана-Олава Ботна, який заробив штрафне коло. Однак ходом Ботн знову вирвався вперед, тож Цимбал передав естафету Богдану Борковському на третьому місці.
  • Борковський використав два додаткові патрони на «лежці» та повернувся у гонку з майже хвилинним відставанням від Норвегії, що повернула перше місце.
  • На останньому вогневому рубежі Борковський заробив перше штрафне коло для України та опустився на шосте місце, втративши шанси поборотись за подіум. На заключному колі Борковський зберіг шосту сходинку.
  • Перемогу у гонці здобула збірна Норвегії. Естафету завершили 11 збірних, коловими стали команди Естонії, Казахстану, США, Південної Кореї, Словенії, Болгарії, Аргентини і Бразилії.

Кубок IBU сезону-2023/24. П’ятий етап. Ріднау (Італія)

Змішана естафета

1. Норвегія (3+11) 1:05:19.3
2. Німеччина (1+14) +13.0
3. Франція (2+6) +25.0
4. Швеція (2+13) +27.9
5. Австрія (0+10) +57.8
6. Україна (1+8) +1:26.1

П’ятий етап Кубка IBU в Ріднау завершиться одиночною змішаною естафетою, яка розпочнеться у суботу, 13 січня, о 14:30 за київським часом. За Україну виступлять Юлія Городна і Дмитро Грущак.