Керівництво англійського «Евертона» має намір продати кілька футболістів основного складу. Українець Віталій Миколенко опинився у цьому списку гравців.

«Евертону» загрожують санкції через порушення правил Прем’єр-ліги, повідомляє Daily Mail.

Віталій Миколенко та ще шість гравців «Евертона» підуть з команди у випадку, якщо вона не зможе зберегти прописку в елітному дивізіоні за підсумками цього сезону. У послугах українського захисника зацікавлені «Вест Гем» та «Тоттенгем». Наставник «шпор» Ангелос Постекоглу вражений виступом українського футболіста.

З «Евертона» можуть зняти очки

Керівництво АПЛ звинуватило «Евертон» та «Ноттінгем Форест» у порушенні правил фінансового фейр-плею та принципів сталого розвитку клубів. З обох клубів можуть зняти бали по ходу цього сезону. У випадку «Евертона» йдеться про шість балів.

У Прем’єр-лізі існує правило, згідно з яким місцеві клуби Прем’єр-ліги дозволено витрачати максимум 105 млн фунтів за три сезони. «Евертон» перевищив цей ліміт і витратив 250 млн. Йдеться не лише про трансфери, а й про витрати на будівництво нового стадіону.

Клуб вважає звинувачення несправедливим та збирається подати апеляцію. Якщо покарання набуде чинності, «Евертон» опуститься вниз турнірної таблиці.