Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту Матвій Бідний відреагував на ситуацію з 16-річною українською тенісисткою Єлизаветою Котляр, яка потиснула руку росіянці після програшу в першому раунді юніорського Australian Open.

16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр, програвши росіянці, потиснула їй руку (Фото:Скриншот трансляції юніорського Australian Open)

«Мій месенджер розривається повідомленнями, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр потиснула руку росіянці після матчу на турнірі Australian Open. Причини такого вчинку, а також усі обставини, ми наразі вивчаємо і пізніше дамо позицію міністерства», — заявив Бідний на своїй сторінці у Facebook.

В.о. міністра зазначив, що його першим враженням після перегляду відповідного відео було те, що «росіяни спровокували нашу спортсменку».

«Усі, хто брав участь у великих турнірах, знають, яка напруга там відбувається, і атлети можуть стати легкою мішенню для провокацій. Тим паче, що ми бачимо, як на кожному турнірі росіяни намагаються використати українських атлетів для власної пропаганди. Саме це ми й побачили у виконанні російських пропагандистських медіа», — написав він.

Бідний додав, що в кожного буде безліч аргументів, щоб звинувачувати чи виправдовувати українську тенісистку, але, на його думку, перш ніж «ухвалювати емоційні рішення», потрібно «детально розібратися у ситуації і почути саму Єлизавету Котляр та її батьків».

«Ми продовжуємо вивчати ситуацію та разом зі спортивною федерацією ухвалимо зважені рішення. І звісно, відкрито все прокоментуємо», — підсумував він.

Раніше повідомлялося, що 16-річна українська тенісистка Єлизавета Котляр, поступившись представниці рф Владі Мінчевій після програшу в першому раунді юніорського Australian Open, підійшла до сітки та потиснула руку суперниці.

Російські ЗМІ назвали це «маленькою, але дуже важливою перемогою».