Коментаторка Eurosport Кенді Рід Харроп оскандалилася під час трансляції матчу між українською тенісисткою Мартою Костюк і «нейтральною» росіянкою Марією Тимофєєвою в 1/8 фіналу Australian Open-2024.

Журналістка у прямому ефірі назвала Тимофєєву представницею «країни, яка зараз бере участь у маленькій війні».

Це викликало неабиякий шквал критики у соцмережах, після чого коментаторка на своїй сторінці у Twitter попросила вибачення за свої слова і заявила, що «дуже іронізувала».

Додамо, що резонансний епізод стався після того, як Костюк відмовилась від спільного фото з росіянкою перед початком їхнього поєдинку. Марта повідомила сербській судді, що не робитиме спільний знімок із суперницею та дівчинкою, яка проводить традиційне жеребкування, хто перший подаватиме в матчі.

Таким чином, обидві тенісистки сфотографувались з дівчинкою окремо.

Зустріч між Костюк і Тимофєєвою завершилася розгромною перемогою українки. Після матчу не обійшлося без скандалу – офіційний акаунт іншого турніру Grand Slam – US Open – у соцмережах опублікував пост про тріумф Марти, де зобразив поруч з ім’ям її «нейтральної» суперниці російський прапор. Костюк рішуче відреагувала на скандал, після чого триколор держави-терористки видалили.

Марта вперше в кар’єрі вийшла до чвертьфіналу турніру серії Великого шолома. За путівку до півфіналу Australian Open вона позмагається з четвертою ракеткою світу та чинною чемпіонкою US Open американкою Корі Гауфф.

В 1/8 фіналу Australian Open-2024 зіграють ще дві українки. Еліна Світоліна зустрінеться з чешкою Ліндою Носковою, яка у третьому колі сенсаційно вибила з турніру першу ракетку світу польку Ігу Швьонтек. А Даяна Ястремська побореться з експершою ракеткою світу білорускою Вікторією Азаренко.

Основна сітка Australian Open-2024 триватиме до 28 січня. Чинною чемпіонкою змагань є білоруска Аріна Соболенко.