Після перемоги футбольної команди Гвінеї в одному з матчів Кубка африканських націй люди почали виходити на вулиці та відзначати це. У результаті все призвело до трагедії зі смертями фанатів, повідомляє BBC.

Футбольний матч, Афкон-2023, Гвінея, футболісти, вболівальники, стадіон, трибуна

Річ у тім, що Гвінея перемогла Гамбію з рахунком 1:0 під час другого групового матчу в п’ятницю, 19 січня. У результаті по всій країні почалися широкі масові святкування, які й призвели до трагедії. Вболівальники вийшли на дороги міста Конакри, де святкували в машинах і мотоциклах. Шестеро людей померли.

«Важливо, щоб наші вболівальники та громадськість святкували дуже розмірено. Вони мають бути дуже обережними, щоб не наражати себе на небезпеку, адже мета футболу — приносити радість і не залишати сім’ї в біді. Ми не хочемо, щоб смерть була траурною, тому ми закликаємо всіх святкувати, але водночас дбати про себе, щоб із ними нічого не трапилося. Гвінея — це країна, де люди дуже, дуже пристрасно люблять футбол, і вони відчувають його так, як ніде у світі», — заявив менеджер місцевої федерації футболу Амаду Макаджі.

Тієї ночі внаслідок зіткнення двох автівок, що рухалися на великій швидкості, загинули троє людей. Ще кілька загинули в інших аваріях і кілька десятків людей отримали поранення. Пов’язано це з тим, що вболівальники роз’їжджали на капотах автомобілів, якими були заповнені всі вулиці.