У словацькому Брезно-Осрблі стартував чемпіонат Європи-2024 з біатлону. Програму змагань відкривала індивідуальна гонка серед чоловіків, у якій двоє українців фінішували в межах топ-20.

Найкращий результат серед «синьо-жовтих» продемонстрував 27-річний Антон Дудченко. Біатлоніст мав лише одну незакриту мішень на чотирьох вогневих рубежах і посів 12-те місце.

За швидкострільністю Дудченко замкнув топ-30 учасників «індивідуалки». Натомість за ходом на дистанції українець став 41-м — норвежцю Йогану-Олаву Ботну за цим показником він програв понад 3:49 хвилини.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт за підсумками «індивідуалки» Дудченко зізнався, що розрахував на кращий результат за прицільної стрільби та змушений покращувати свою швидкість ходом.

Про стрільбу

«Стрільбою задоволений. Лише один постріл на останній стрільбі лежачи — був промах на вісім годин, решта чотири — по центру».

Про брак швидкості у роботі на дистанції

«Фізичної форми як не було, так і немає. Дуже великий програш: з одним промахом не можу потрапити в десятку навіть на чемпіонаті Європи. Важко розраховувати на якісь хороші результати на етапах Кубка світу або чемпіонату світу з таким ходом, навіть якщо буде ідеальна стрільба».

Про змагальні умови в Брезно-Осрблі

«Лижі працювали добре. [На трасі були] дощ, сніг, навпаки. Була досить м’яка, некомфортна погода».

Про свій результат в індивідуальній гонці

«Не скажу, що це поганий результат, але завжди хочеться краще. Тому не дуже задоволений, що я з хвилиною штрафу лише 12-й».

Що відомо?

12-те місце — другий топрезультат Дудченка в особистих змаганнях чемпіонату Європи. У сезоні-2022/23 він здобув на цьому рівні «срібло» індивідуальної гонки.