Рецидив онкозахворювання стався у американської тенісистки чеського походження, знаменитої Мартіни Навратілової. Восени минулого року вона пройшла чергове медичне обстеження, де лікарями було несподівано виявлено 2 нові вогнища раку, пише PrSport.

Перший з них став рецидивом пухлини грудей, з яким спортсменка успішно впоралася у 2010 році через півроку, а другий був виявлений у горлі. На щастя, рак горла у Навратілової був діагностований на першій стадії, що дає великі шанси на успішне одужання, незважаючи на похилий вік екс-тенісистки.

Відповідна заява особисто від Мартіни Навратілової вже з’явилася на сайті WTA. За її словами, ситуація з її здоров’ям дуже серйозна, але все ж таки вона не втрачає віри в досвідченість лікарів, які обіцяють їй сприятливий результат терапії.

Лікування 66-річної неодноразової переможниці турнірів серії «Великого шолома» має стартувати вже в середині січня. Лікуватиметься Навратилова в Нью-Йорку.

Свого часу цій тенісистці вдалося встановити рекорди за кількістю виграних титулів на «Вімблдоні» в одиночному розряді (9), а також за кількістю тижнів на першому рядку рейтингу WTA у парі (237).