Біатлоніст збірної України Дмитро Підручний у персьюті значно покрашив свій результат у порівнянні зі спринтерською гонкою. Дмитро розповів, якою для нього видалась сьогоднішня гонка.

— Дмитре, ви змогли поліпшити у перс’юті стартову позицію на 13-ть пунктів, а чи самі задоволені своїм виступом?

— Ні, я не сильно задоволений своїм виступом. Стрільба при цих погодних умовах була дуже непоганою, та все одно останнім пострілом допускав помилки, хоча сьогодні можна було боротися і за медалі. На четвертому колі допустив прикру помилку. Траса сьогодні була розбитою, тому при спусках треба було шукати кращі місця для їх проходження. На одному зі спусків я зробив прикру помилку та зазнав падіння. А це вилилося у втраті 12-15 секунд. Я відстав від француза Гігонна, з яким ми разом бігли на четвертому колі. Думаю, що ця помилка коштувала мені 5-6-го місця. Дуже прикро, проте таке буває.

— Прокоментуйте, будь ласка, роботу на вогневих рубежах. Чому сьогодні практично у всіх лідерів було так багато промахів на стрільбищі?

— Тут дуже складні погодні умови, дуже сильний боковий вітер зліва, багато хто з ним не впорався. Я робив поправку і на першій, і на другій стрільбі. Стоячи старався досить акуратно стріляти. Та, на жаль, не вдалося чисто відпрацювати на стрільбі стоячи.

— Ви пропустили багато стартів відповідно до свого плану підготовки до чемпіонату світу, як сьогодні можете оцінити свій стан? Що вам показали ці виступи в Осрблі в плані підготовки до ЧС?

— Хочу нагадати, що я пропускав гонки не через те, що готуюсь до чемпіонату світу, а через те, що мав досить серйозну травму. І фізично я просто не можу виступати на тому рівні, на якому хотів би: як через травму, так і через великий пропуск тренувань — майже два з половиною місяці. Тому фізично я не можу через ту травму витримати таку велику кількість стартів. А так як попереду чемпіонат світу, то мені треба обирати: бігати всі старти зараз або на чемпіонаті світу. Думаю, будь-хто на моєму місці вибрав би підготовку до чемпіонату світу, так як він важливіший. І те, що я зараз конкретно готовлюся до ЧС, це результат того, що я втратив багато часу у такий важливий осінній період. Тому зараз мої кондиції не дозволяють бігати всі старти, щастя, що взагалі можу бігати у цьому сезоні і виступати на тому рівні, на якому я є. Осрблі мені показав, що моя стрільба не зовсім така, яку б мені хотілося мати. Якщо говорити в плані ходу, то я залишаюся на такому ж рівні, що був і до цього чемпіонату, може, навіть зробив кілька хоч і невеликих, але кроків вперед. Та чемпіонат світу — це таке змагання, куди всі готуються, і там зовсім інші результати показують, так що побачимо, як він пройде.

— Ви пропускали індивідуальну гонку — це за особистим планом чи задля збереження сил у завтрашній естафеті?

— Пропускав згідно особистого плану, бо вже, як і казав, у цьому сезоні мені важко змагатися у всіх гонках. Для мене кожен старт досить важкий зараз, це впливає і на руку, і на фізичний стан.

Хотів би щиро подякувати тим вболівальникам, які сюди приїхали. Тим, які розуміють нас і підтримують. Дякую і тим вболівальникам, які нас об’єктивно критикують, це допомагає рухатися нам вперед.