У латвійському Цесісі відбулися Балтійські ігри – міжнародні змагання з біатлону та лижних перегонів серед військових. У турнірі взяла участь й Україна.

Цьогорічні Балтійські ігри були десятими в історії змагань. Окрім українських спортсменів, учасниками турніру були представники Латвії, Литви, Естонії та Швеції.

Україна на Балтійських іграх-2024 була представлена у змаганнях біатлоністів у спринті та естафеті, а також лижних гонках. Серед учасників турніру був Денис Насико, який потрапив до складу збірної України на прийдешній чемпіонат світу з біатлону.

За підсумками турніру збірна України здобула чотири золоті медалі у особистих змаганнях та одну – в команді. Окрім цього, українці вибороли п’ять срібних та бронзову нагороду.

Єдине командне «золото» змагань у Цесісі українці здобули у змішаній естафеті, де до складу збірної входили представники лижних перегонів та біатлоністи. У цій гонці Україна здобула дві медалі – «золото» й «срібло».

Результати українських спортсменів на Балтійських іграх-2024:

Лижні гонки (спринт) – жінки

1. Оксана Коваленко
2. Вікторія Олех

Лижні гонки (спринт) – чоловіки

1. Андрій Доценко
2. Сергій Телень
3. Сергій Семенов

Біатлон (спринт) – жінки

1. Надія Бєлкіна
2. Валерія Дмитренко

Біатлон (спринт) – чоловіки

1. Богдан Цимбал
2. Руслан Ткаленко
3. Денис Насико

Змішана естафета (лижні перегони-біатлон)

1. Вікторія Олех, Валерія Дмитренко, Руслан Ткаленко, Богдан Цимбал
2. Оксана Коваленко, Надія Бєлкіна, Денис Насико, Сергій Телень

Балтійські ігри-2024 проходили паралельно з чемпіонатом Європи з біатлону, де Україна здобула одну нагороду – «бронзу» Христини Дмитренко у спринті.