У 2019 році бразильський футболіст Малком перейшов із «Барселони» майже за 42 мільйони євро в пітерський «Зеніт». У трансферній угоді був зазначений пункт про виплату бонусів «Барсі» в разі кваліфікації російського клубу в ЛЧ у сезоні 2022/2023.

Це сталося — пітерській команді вдалося це зробити, але ось за рішенням УЄФА її та інші клуби з росії було відсторонено від участі в турнірах на тлі повномасштабної війни в Україні. Тому «Зеніт» у тому сезоні Ліги чемпіонів не провів жодного матчу.

Незважаючи на це, «Барселона» хоче отримати свої законні бонуси, які через 2 роки «Зеніт» так і не виплатив. Клуб вважає, що для отримання грошей достатньо самого факту кваліфікації «Зеніту» в Лігу чемпіонів. Для відновлення справедливості каталонці подали позов до Спортивного арбітражного суду, засідання якого у цій справі відбудеться вже 22 березня.

Зазначимо, що за пітерський «Зеніт» Малком грав до літа 2023 року, поки його не продали в чемпіонат Саудівської Аравії. Трансфер бразильського футболіста оформив «Аль-Хіляль» за 60 мільйонів євро. Актуальна вартість 26-річного гравця оцінюється в 30 мільйонів євро. У поточному сезоні Малком провів за «Аль-Хіляль» 18 матчів, у яких забив 9 голів і оформив 5 асистів.