Українці офіційно розпочали виступи на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у чеському Нове-Мєсто. Змагання відкрила змішана естафетна гонка, де «синьо-жовті» фінішували сьомими.

Старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра висловився про виступ українців та зізнався, чи влаштував його здобутий результат.

Про виступ у змішаній естафеті

«Загалом щодо старту на чемпіонаті світу: якщо дивитися на наш поточний стан, сьоме місце — дуже гарне для нас. Боролися із сильними командами, які виставили найсильніше, що мають».

Про емоції від змішаної естафети

«Кожен старт дуже сильно переживаю. Бо біатлон — це емоційний спорт, тому й подобається нашим уболівальникам. Нам потрібно підняти впевненість, атмосферу в команді, щоб хлопці трішки розслабилися та показали все, що можуть».

Про результат Артема Прими

«Артем Прима виконав на 110% своє завдання, бо після невдалого старту у Брезно-Осрблі я дав йому наказ приготуватися. Був готовий дуже добре, ногами програв 27 секунд, це такий результат, що був для нього максимальним».

Чому Дмитро Підручний не був дуже швидким на дистанції

«Що стосується Підручного, у нього один промах, але в нього не були такі оптимальні лижі під час спуску, як в Артема. Дмитро також боровся, впорався зі стрільбою. Гадаю, що хлопці відпрацювали на максимум того, що в них було у силах. Гадаю, що з цієї позиції можемо рухатися і готуватися до наступних стартів».

Про трасу у Нове-Мєсто

«Упевнений, що ці траси нам підходять. Якщо у нас вийде, досить важливо, щоб були лижі гарні, бо тут довгі спуски. Можна було побачити під час гонки: якщо лижі поза конкуренцією з нашими суперниками, то наздогнати їх досить важко. Будемо далі працювати».

Про вибір складу на наступні старти

«Не можу поки сказати склад на спринт, але я впевнений, що і погода буде краще, аніж у змішаній естафеті. Треба дуже добре стріляти, бо без гарної стрільби складно досягти гарного результату. Антон Дудченко? Гадаю, що він 100% буде на старті. Взагалі буду дивитися між Артемом Примою, Тарасом Лесюком та Денисом Насиком, два з них вийдуть на старт. Побачу, як встигне відновитися Прима після цього навантаження, він для мене перспективний і для сингл міксту, і для естафети».

Раніше виступ у змішаній естафеті на ЧС-2024 прокоментував Артем Прима.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.