Найтитулованіший футболіст в історії, ексгравець «Барселони», «Ювентуса», ПСЖ та збірної Бразилії Даніель Алвес невдовзі дізнається про остаточний вердикт суду у справі про зґвалтування, за якою він з початку минулого року перебуває під вартою.

Судове засідання завершилося у середу, 7 лютого, коли ексфутболіст дав свої свідчення. Як повідомляє The Athletic, загалом Даніель провів за трибуною близько 20 хвилин. Зокрема, Алвес стверджував, що передбачувана жертва «у жодному разі» не просила його піти, а також наполягав на тому, що він «не жорстока людина».

Також спортсмен наполягав, що зазнав судового розгляду з боку ЗМІ, і просив перенести дату початку, щоб дати більше часу на підготовку, але суд відхилив цю пропозицію. До того, як Алвесу було пред’явлено звинувачення у серпні, його адвокати намагалися дискредитувати свідчення обвинувача, представивши кадри з камери спостереження з нічного клубу, де стався інцидент. У відповідь суд заявив, що будь-який ймовірний флірт не повинен «ніяк виправдовувати можливе сексуальне насильство».

За даними джерела, остаточний вердикт у справі буде винесений судом через 19 днів після завершення засідання, тобто 27 лютого 2024 року. Сторона звинувачення просить для Алвеса дев’ять років ув’язнення та 150 тисяч євро грошової компенсації жертві.