У вчорашньому спринті на ЧС-2024 у Нове-Мєсто українська біатлоністка Христина Дмитренко посіла дванадцяте місце, що стало її найкращим результатом сезону. Своїми враженнями від дебютної для себе гонки на ЧС спортсменка поділилася з вболівальниками.

— Як твої відчуття після спринту?

— Я цілком задоволена своїм результатом. Це буя моя ціль на сезон — потрапити у топ-20, і я дуже рада, що змогла це зробити саме на Чемпіонаті світу. Фінішне коло, на жаль, я відпрацювала дуже погано, бо почала гонку надто швидко і вже на перших метрах останнього кола мене «рубонуло». Намагалася тримати хоча б той, не дуже високий, темп. Кожен метр дистанції давався дуже-дуже важко.

— Як тобі підтримка по ходу дистанції?

— Я б хотіла вже тиші та спокою, відпочити від цього гулу (посміхається). Був один маленький шматочок спуску, де нікого не було, де я могла трохи передихнути від шуму. Тут всюди дуже багато вболівальників, тренери по трасі змушені були горлати, щоб ми почули підказки (посміхається).

— Розкажи про стрільбу, що стало запорукою «нулів»?

— Я впевнено відпрацювала пристрілку, добре пройшла стрільбу лежачи, а на стійці намагалися не гнатися за суперницями, а «включити голову», бо на штрафне коло йти не хотілося (посміхається).

— Чи вплинув твій стартовий номер на гонку?

— Наприкінці траса вже розбилася і була трохи гіршою, ніж на початку мого виступу. Та я все одно сьогодні дуже рада!

Нагадаємо, що сьогодні на ЧС-2024 відбудеться спринтерська гонка серед чоловіків, початок — о 18:05 за київським часом.

Повний розклад змагань на чемпіонаті світу з біатлону-2024 у Нове-Мєсто доступний за цим посиланням.