Шведська біатлоністка Лінн Перссон достроково завершить сезон-2023/24 через необхідність провести операцію на плечі. Про це спортсменка повідомила в коментарі місцевому мовнику SVT Sport.

Від початку сезону Перссон доклалася до трьох медалей жіночої збірної Швеції в естафетах Кубка світу: «срібла» в Естерсунді та Рупольдингу, «бронзи» в Оберхофі. Біатлоністка також пройшла до складу шведок на ЧС-2024, проте пропустила спринт 9 лютого.

Змагання світової першості у Нове-Мєсто стануть для 29-річної Перссон останніми в новому сезоні, впродовж якого Лінн змагалася з болем у плечі після операції у міжсезоння.

«Я не можу їхати так, як хочу — складно провести хорошу гонку, — пояснила Перссон у коментарі. — Я завершу сезон і перенесу іншу операцію на плечі. Наразі я зосереджена на змаганнях чемпіонату світу».

«Плече опинилося у вразливому положенні та запалилося. Обстеження виявило, що повернулася травма, яка була в мене раніше, — додала біатлоністка в Instagram. — З новим підходом до стрільби лежачи мене це не турбувало таким самим чином. Загальний висновок було, що це не має негативного впливу на [стрільбу], тож я вирішила готуватися до чемпіонату світу».

Очікується, що першим стартом Перссон на чемпіонаті світу стане індивідуальна гонка у вівторок, 13 лютого. Окрім спринту, шведка також пропустила класичну змішану естафету, в якій тренерський штаб збірної Швеції віддав перевагу парі Ганни та Ельвіри Еберг на жіночих етапах.

За кар’єру Перссон здобула п’ять медалей чемпіонату світу: два «срібла» і три «бронзи». Серед іншого, минулого року в Оберхофі шведка посіла друге місце індивідуальної гонки і третє — у спринті.

Попри ушкодження, Перссон незмінно фінішувала в заліковій зоні змагань Кубка світу 2023/24 і посідає 15-те місце загального заліку. Особистим рекордом сезону для Лінн залишається шосте місце в персьюті швейцарського Ленцергайде.

Хто така Лінн Перссон?

  • 29-річна основна біатлоністка збірної Швеції.
  • Олімпійська чемпіонка Пекіна-2022 в жіночій естафеті. Виграла «срібло» Олімпіади-2018 у Пхьончхані в жіночій командній гонці.
  • П’ятиразова призерка чемпіонатів світу, зокрема віцечемпіонка світу в індивідуальній гонці (2023) та жіночій естафеті (2019).
  • За підсумками сезону 2022/23 посіла 13-те місце в особистому заліку Кубка світу і встановила особистий рекорд за цим показником.