Дві медалі за два дні – так 31-річний Ветле Крістіансен відкрив для себе чемпіонат світу-2024. Норвежець став третім у спринті, після того повторив цей результат у переслідуванні – і виграв свої перші особисті нагороди на рівні світової першості.

Уже після фінішу другої гонки за два дні, на церемонії нагородження переслідування під час виконання гімну Норвегії, Ветле розплакався. Він не стримував емоцій, що потрапило в трансляцію церемонії нагородження.

Після завершення офіційної частини Крістіансен у коментарі норвезькому суспільному мовнику NRK пояснив, що саме стало причиною його сліз. За словами 31-річного біатлоніста, за день до спринту помер його дідусь.

«Тато подзвонив мені в п’ятницю і сказав, що дідусь помер. Було складно зібратися на цей вікенд з двома гонками. Тож дві бронзи – значно більше, ніж я міг очікувати», – розповів в коментарі Крістіансен.

Як розповів Ветле, ще в середу його дідусь дивився по телевізору змішану естафету і запитував, чому онук не потрапив до складу на гонку. Антону Крістіансену було 97 років.

«Він не розумів, чому я не стартую. Я думаю, він уже забув концепт естафетної гонки. Потім він сказав, що дочекається вихідних, щоб побачити мій старт. Але він не зміг», – додав Крістіансен.

Партнерам по команді Ветле Шостад розповів про втрату уже після завершення гонки переслідування. Увесь вікенд з двох гонок він переживав цю інформацію сам.

«Я намагався принести з собою багато хорошої енергії та спогадів. Було приємно виходити на гонку і знати, що він поруч зі мною», – резюмував Крістіансен у коментарі SVT.

Хто такий Ветле Крістіансен

  • 31-річний норвезький біатлоніст, 3-разовий чемпіон світу (в естафетах), олімпійський чемпіон Пекіна-2022 в естафеті. У Нове-Мєсто виграв свої перші особисті медалі чемпіонату світу.
  • Останні два сезони закінчував у топ-4 загального заліку Кубка світу, іде на четвертому місці й у сезоні-2023/24.
  • Виграв у кар’єрі шість особистих гонок – з них дві у цьому сезоні. А також 27 разів перемагав у естафетах.